Doç. Dr. İlter Denizoğlu ilköğretim döneminde müzik çalışmalarına başlamış, daha sonra farklı dönemlerde ud, ney ve piyano dersleri almıştır. 1999-2000 yıllarında Türk Sanat Müziği makam usül ve şan eğitimi almış, 2003-2004 yıllarında Selmin Günöz’ün Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarındaki şan derslerine katılarak Klasik Batı Müziği ve şan sesi ile ilgili çalışmalar yapmıştır.
Ses fiziği ve insan sesi üzerine yoğun ilgisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Kliniği KBB uzmanlık eğitimi sonrasında artarak devam etmiştir. Bu yöndeki çalışmalarını insan sesinin bilimsel olarak araştırılması, geliştirilmesi ve ses bozukluklarının tedavisi için oluşturulan ve dünyada da yeni sayılabilecek bir bilim dalı olan Vokoloji üzerinde yoğunlaştırmıştır.
Doç. Dr. İlter Denizoğlu, 2003 yılında Alsancak Devlet Hastanesi KBB Kliniği bünyesinde Vokoloji birimini kurmuştur. 10 yıla yakın bir süre bu merkezde çalışmalarını sürdürdükten sonra 2012-2013 yıllarında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği’ne davet edilerek Vokoloji Birimi kurmuştur. Daha sonra İzmir Üniversitesi Medical Park İzmir Hastanesi’nde KBB Anabilim dalında vokoloji birimini kurmuştur. Halen kendi kurduğu Vokoloji Merkezinde (İzmir/Alsancak) çalışmalarını sürdürmektedir. Vokoloji alanında Doç. Dr. Denizoğlu’nun kurduğu merkezler, ülkemizin pek çok bölgesinden profesyonel ses kullanıcılarının başvuruda bulunduğu referans klinikleri haline gelmiştir.
Vokoloji üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle TC Sağlık Bakanlığı tarafından 2010 yılında ‘Yılın Doktoru’ ödülüne layık görülmüştür.
Doç. Dr. İlter Denizoğlu, İzmir Devlet Operası, TRT İzmir Radyosu, Devlet Klasik Türk Musikisi Korosu gibi kurumlarda aktif şan hayatını sürdüren profesyonel ses icracıları ile çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca okullar, çağrı merkezleri gibi profesyonel ses kullanıcılarının yoğun olarak çalıştığı kurumlarda da eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.
İlk Yorumu Siz Yapın